JenLab tilbyr en ny kvalitetskontroll for kornealtransplantasjon

Hornhinnen sykdommer er den nest største årsaken til blindhet over hele verden. Når konvensjonelle behandlinger feiler, kan pasientens syn bare gjenopprettes ved transplantasjon av donerte humane hornhinner.

Kornealtransplantasjon er den vanligste transplantasjonsprosedyren i verden. Det er imidlertid ikke nok donorer til å tilfredsstille etterspørselen, med ventetiden så lenge ni måneder for en donert hornhinne. Ved å legge til problemet er et stort antall donerte prøver uegnet til transplantasjon på grunn av donorens medisinske rekord eller på grunn av dårlig vevskvalitet, som for eksempel en lav endotelcelledensitet. Normalt holdes hornhinner i dager, eller til og med uker, i spesielle beholdere før transplantasjon.

Kornealtransplantasjon er den vanligste transplantasjonsprosedyren i verden

Multiphoton-tomografi
For tiden utføres kvalitetskontroll av donert hornhinne ved undersøkelse av slitlampe, som gir informasjon om hornhinnets anatomi og morfologi. Ved JenLab har vi utviklet en romanmetode med bedre oppløsning, og tilbyr ytterligere informasjon om cellemetabolisme, samt på strukturell organisering av stromalkollagen. Metoden kalles multiphoton tomography (MPT).

MPT basert på nær-infrarød femtosekund laserteknologi er allerede i klinisk bruk for å gi ikke-invasive, etikettfrie optiske biopsier av menneskelig hud. Nåværende applikasjoner inkluderer tidlig påvisning av svart hudkreft, evaluering av anti-aging kosmetikk, og måling av huduttynding i astronauter etter langvarig romfart.

Nå, med finansiering fra EUs Horizon 2020-program (stipend 726666, LASER-HISTO, fase 2-SMB), er JenLab banebrytende for bruk av MPT for forbedret kvalitetskontroll av hornhindeoverplantinger, ved hjelp av optisk metabolsk avbildning, kollagenbilder og lipid / Vannbilder. Metabolismen kan vurderes gjennom fluorescens levetiden til autofluorescerende koenzymer. Nettverket av kollagenfibriller kan avbildes via andre harmoniske generasjon (SHG), hvor den infrarøde laserstrålen overføres til svakt blått lys. Kjemisk informasjon om fordelingen av lipider og vanninnhold kan hentes ved rask Raman (CARS) spektroskopi. CARS åpner også en vei for å studere farmakokinetikken til øyedråper.

Klar utsikt til hornhinnen
I JenLabs MTP-prosess tillater flere detektorer samtidig måling av autofluorescens, fluorescenslevetid, SHG og CARS med enkeltfotonfølsomhet. En typisk optisk seksjon bestående av 512 x 512 piksler tar bare seks sekunder. De intracellulære celler og kollagennettverket kan ses umiddelbart på skjermen.

I en første klinisk studie ved Saarlands universitetsmedisinske senter viser vi at MPT-bilder kan brukes til å karakterisere morfologien til hornhinneskikt, intratissceller, kollagennettverket og metabolisme av humane hornhinner. Videre kan en bakteriell forurensning detekteres.

Interessant nok har stoffskiftet til en rekke intratissevirkninger vist seg å øke med tiden etter donasjon, mens metabolisme av viktige endotelceller reduseres. Således kan MPT brukes til å optimalisere lagringsprosedyren og å evaluere riktig tidspunkt for transplantasjon.

Vi tror at MPT i de neste årene kan brukes til kvalitetsnivåkontroll av donert hornhinnen for transplantasjon for å øke antall positive kirurgiske utfall. Videre vil in vivo MPT også meget sannsynlig bli brukt på det menneskelige øye for å diagnostisere sykdommer som diabetes gjennom et direkte syn på kroppen via det menneskelige gjennomsiktige vinduet: hornhinnen.

Shanghai New Eyes Medical Inc. ble etablert i 2005, og ble publisert i 2012. Det er det første publiserte selskapet i oftalmisk medisinsk område.

Vi er spesialisert på det digitale videoopptakssystemet for oftalmisk utstyr, for eksempel slitlampemikroskop, fundus kamera mikroskop, oftalmisk kirurgisk mikroskop, AB-skanning, oftalmoskop, og så videre.

For mer informasjon vennligst klikk: http://www.eyesmed.com/products